Kembali menulis

Alhamdulillah,

Segala puji bagi Allah yang Maha pemurah dan maha Penyayang.
Setelah lama tidak menulis akhirnya mendapat semangat untuk menulis kembali. Bukannya apa, kadang-kadang apabila kita terlalu asyik menulis, akan membuatkan kita kurang bekerja dalam amal yang nyata. Sedangkan kita benar-benar memahami bahawa fasa dakwah kini mesti dilebihkan kepada amal tajmik dan pengkaderan. Justeru itu, sesekali harus berhenti daripada kebiasaan untuk merehatkan diri agar dapat melakukan perkara lain. Kemudian kembali kepada rutin. Saya sentiasa kagum dengan para bloggers yang aktif menulis dan menyumbang kepada karya-karya islam  yang sangat bermanfaat. Saya mohon doa kalian agar saya juga dapat menyertai mereka menyumbang tulisan-tulisan yang berguna buat ummat, bukannya tulisan-tulisan yang memuji diri sendiri atau meraih populariti.
Saya juga berpendapat sekiranya saya post gambar-gambar ketika program dakwah yang saya sempat sertai pastinya juga mampu memberi semangat kepada orang yang melihatnya, justeru itu saya selalu mengambil gambar2 ketika program, tetapi apa nak buat tidak sempat untuk mencuri masa untuk dikongsikan di dalam blog ini. Mungkin ke depan saya perlu istiqamahkan diri atleast seminggu sekali.
InsyaAllah saya merancang untuk fokus kepada bidang motivasi islami, kegiatan-kegiatan dakwah ISMA/Pembina dan hal ehwal ummat islam. Semoga niat baik ini terus istiqamah seiring dengan amal dakwah nyata. Amin.

berikut antara aktiviti-aktiviti terbaru

Melawat Pengarah urusan Maghfirah Bhd, di Bangi , akhi Koji merangkap AJK Pengkaderan UPIP. tahniah akhi Koji akan mengeluarkan produk terbaru Pen Alquran touch Screen..memang mantap. Semoga beliau terus maju dalam bisnes dan dakwah.

Majlis berbuka puasa sempena Program Aman Palestin Di UNIKL MIMET

Imam Gaza di masjid Sitiawan bersama Tn. Hj jamaludin, Pengerusi Masjid, Ust Shaharuzzaman, Perunding Aman palestin perak. Alhamdulillah kutipan derma palestin malam 29 Julai 2012 sebanyak RM11000 berjaya dikumpul. Alhamdulillah.

Pertemuan mahabbah ISMA Perak
Hari keluarga ISMA Sri Iskandar

Selamat Meyambut Ramadhan Al-Mubarak kepada semua sahabat dan kaum keluargaku.

yang benar,
Mun'aim Idrus

Comments

Popular posts from this blog

Merancang Garis Hidup Anda

situasi terkini sekitar masjid Al-Aqsa

Kolam mandi terbaik di KLCC Kuala lumpur