Dasar ke-4

Alhamdulillah,
  1. Syukur kepada Allah swt kerana dengan izinnya dasar 4 berjalan lancar
  2. sejak daripada Dasar 1 sehingga Dasar 4 kita telah berprogram. Semoga para peserta yang hadir dapat manfaat. Seandainya tidak dapat banyak dapat sikit pun jadilah. Sebab dengan hadirnya antum sudah membuatkan hati ana gembira begitu juga ajk-ajk yg lain.
  3. Dasar dirangka untuk memenuhi keperluan ahli ISMA dari segi tsaqafah dan merapatkan ukhwah. Sebab itu antara bahan pengisian banyak yang berat dan ada juga yang ringan.
  4. Namun untuk Dasar 4 ini ada sedikit perbaikan dan perubahan kita buat, iaitu kurangkan bahan berat dan masukkan bahan yang sesuai dengan peserta. Mohon maaf atas kelemahan program.
  5. Saya lihat kita semakin serasi dan semakin gembira atas perubahan yang berlaku. Ini semua adalah atas usaha ikhwah dan akhwat.
  6. Satu perkara, sejak dari dasar 1-sampai Dasar 4, nampaknya jumlah peserta akhwat sentiasa melebihi jumlah peserta lelaki. Cuma saya harap kita akan dapat merapatkan jurang itu pada masa hadapan. Bukan bermaksud kita buat kuota. Tetapi dipihak lelaki nampaknya kita kena berfikir lagi bagaimana untuk memastikan jumlah yg lebih ramai dapat ditarik. Pasti ada beberapa kelemahan yg perlu dibaiki.
  7. Di pihak akhwat, jumlah yang ramai itu bermakna semakin banyak tanggungjawab perlu dilaksanakan. semoga kalian mampu menampung keperluan tarbiyah mereka.
  8. Akhir kata . Terima kasih kepada semua ajk dan peserta yang terlibat.
Comments

Popular posts from this blog

Merancang Garis Hidup Anda

situasi terkini sekitar masjid Al-Aqsa

Kolam mandi terbaik di KLCC Kuala lumpur