Palestin dan Malaysia


salam..

 Pertempuran dgn israel di jerusalem. Puluhan terluka


Nampaknye bila membaca akhbar hari ini. semarak perjuangan palestin semakin membara. Habis semua akhbar dibaca dan ditelusuri untuk  mengikuti perkembangannya. Nampaknya yahudi laknatullah ini hanya memahami bahasa penentangan dan peperangan. Mereka ni tidak akan faham bahasa rundingan damai mahupun genjatan senjata. Benarlah kata-kata ikhwah kita dalam HAMAS bahawasanya hanya jalan jihad bersenjata sahaja satu-satunya bahasa sastera yang difahami oleh yahudi terlaknat ini. Mereka terus merampas masjidil al-Aqsa dan menambahkan jumlah pembinaan rumah di tanah Palestin.

 pertempuran Sengit Warga Dengan Zionis di Hebron


Buat saudara-saudara kita di Palestin, yang saat ini sedang melontar batu-batu  ke arah askar-askar pengecut yahudi. Tiada kata mampu kami lafazkan
diatas pengorbanan antum. Terima kasih kami ucapkan diatas keberanian kalian. kalian melontar batu sudah cukup menjadi saksi di hadapan Allah  sebagai perjuangan kalian membela al-aqsa. sesungguhnya seandainya Allah membenarkan kami ke sana, justeru kami juga teringin bersama kalian  melontar batu-batu ke arah yahudi terlaknat. walau diberi sekali sahaja peluang untuk melontar itu sudah cukup puas rasanya. Kami malu...dengan kalian..
. Di saat kalian mengorbankan nyawa melawan yahudi, kami di sini leka dan lalai. kami di sini mewah dengan kesenangan dunia. Mampu bergelak tawa.
 sedang kamu di sana luka berdarah. Rumah kalian dirobohkan..kami pula sibuk menghias rumah..pakaian kalian koyak rabak disentap yahudi..kami
pula sibuk menyembur wangian mahal dan menggosok baju kami... kalian berlapar di sana..kami pula lelah akibat kekenyangan sehingga membazir-bazir
wang dan  makanan...aduhai..malunya kami dengan kalian wahai saudaraku di Palestin...

mari saudara-saudaraku di Malaysia...bangkitlah kita !!!kenapa tidak ramai rakyat Malaysia yang prihatin dengan situasi palestin?
adakah kerana ramainya dai-dai dan ulamak yang tidur di Malaysia?
adakah kerana kita tidak mendapat sebarang berita tentang palestin?
di mana mereka yang mengaku pejuang agama dan lantang memperjuangkan islam?


 
Bangkitlah kalian dari makan gaji?   bangkitlah kalian dari mengampu pemerintah? buatlah sesuatu?
dimana mereka yang kami lantik menjadi ahli parlimen? di mana wakil raky@t? kenapa kalian sibuk bergaduh di dalam kandang parlimen sedang kalian satu agama? satu akidah?
 ummat sedang parah! mereka hanya disibukkan oleh isu lompat katak?  mereka hanya sibuk tuduh-menuduh?

anak-anak melayu sedang hanyut! anak-anak  melayu sedang mabuk dan sesat! sedarkah mereka.? Masih memikirkan perut sendiri?
berjuta-juta wang dilaburkan untuk memperindah dewan mulia parlimen..tetapi mereka AP hanya sibuk dengan isu-isu remeh temeh.   aduhai malaysia apa la..nak jadi.?.
buat mereka AP yang teguh memperjuangkan nasib umat..kami sentiasa berdiri di belakang kalian. semoga Allah  melindungi kalian daripada fitnah dan kejahatan manusia yang rosak jiwa dan hatinya.

Ini mungkin luahan hati seorang anak malaysia.. yang impikan negaranya bebas berdaulat dengan disinari cahaya islam....


BANGKITLAH!

hidup mulia atau mati syahid!!!

Comments

hisyam_mujahid said…
mantap akh! kita banyak disibukkan dengan isu2 peribadi orang lain sampai lupa isu umat islam di belahan bumi lain. semangat nasionalisme yang disebarkan penjajah berjaya mengesampingkan perhatian kita terhadap umat islam di bumi lain.
abu ridho said…
tahniah mambi, suara hati antum masuk ke hati ana..jom gencarkan dakwah!!

supaya lebih ramai lagi sedar..

Popular posts from this blog

Merancang Garis Hidup Anda

situasi terkini sekitar masjid Al-Aqsa

Kolam mandi terbaik di KLCC Kuala lumpur